Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Etiketë: mergimtart nerasht

Nerashti mirëpret mërgimtarët me manifestim

Ndërkaq me anë të dokumentarit të shkurtër “Nerashti i ditëve të sotme”, i realizuar nga Televizioni Koha, enkas për këtë manifestim, u tregua në pika të shkurtra historia e këtij fshati dhe rrjedha e aktiviteteve kulturore në dekadat e fundit.

Urim Hasipi
Forumi Rinor Islam Nëndega Nerasht, të hënën mbrëma , ne shenjë rëspekti ndaj mërgimtarëve, organizoi manifestimin tradicional nën moton “Promotorë të vlerave”, i cili kishte për qëllim prezantimin e vlerave kulturore e sportive të fshatit Nerasht.

Ndërkaq me anë të dokumentarit të shkurtër “Nerashti i ditëve të sotme”, i realizuar nga Televizioni Koha, enkas për këtë manifestim, u tregua në pika të shkurtra historia e këtij fshati dhe rrjedha e aktiviteteve kulturore në dekadat e fundit.

Në kuadër të këtij manifestimi u organizua edhe turniri në futboll të vogël si dhe vrapimi 800 metërsh, përmes të cilëve synohej ngritja e vlerës së sportit te popullata jonë.

Manifestimi përfundoi me shpalljen e sportistëve më të mirë dhe me dhënien e disa shpërblimeve simbolike.Gjatë dokumentarit të prezantuar para mërgimtarëve u theksua se banorët e fshatit Nerasht ujin nga ujësjellësit aktual e kanë të ndaluar ta përdorin për pije nga vlerësimet e Entit për mbrojtje shëndetësore, pas analizave që janë bërë vite me radhë, ndërsa ky problem një kohë të gjatë i tangon këta banorë.

Ndryshe fshati Nerasht ka afro 800 shtëpi me afro 5000 banorë.
Pjesa më e madhe gjendet në mërgim, të cilët edhe pse larg nga vendlindja ua kanë zgjatur dorën bashkfshatarëve të tyre dhe në këtë mënyrë ata kanë ndihmuar me mjete financare sa herë që ka pasur nevojë, kështuqë edhe ndihma e tyre ka ndikuar dukshëm në përmirësimin e gjendjes socialo- ekonomike.