Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Lajme

Rrindërtojmë bashkë!

-Projekti i riparimit dhe rregullimit të fshatit vazhdon. Intervenimi i radhës vetëm se ka filluar.Pra me 02.11.2020 (E hënë) fillo ndërtimi i murit rreth projt (lumit) të LALËS në pjesën e epërme të fshatit,në rrugën që lidhë Shulken dhe Reçen.
-Në këtë projekt ka një bashkpunim mes Bashkësisë Lokale dhe Komunës së Tearcës,ku gjysma e projektit financohet nga ana e Komunës së Tearcës.
-Fjalë të shenjta:”Qëndroni të bashkuar,uniteti është obligim për ju,jeni të sigurtë aty qëndron suksesi”!.

Duam fshat te pastert!

Duam pastërti!
Kur ne rindërtojmë bashkë, dikush shkatëron!
-Problemi i mjedisit është një nga problemet më serioze të njeriut të sotëm. Ky problem nuk na kërcënon vetëm neve, por gjithë botën edhe brezat e ardhshëm dhe të drejtën e tyre për të jetuar në një mjedis të shëndetshëm.
-Mbrojtja, ruajtja dhe përgjegjësia për mjedisin, janë ndër detyrat e para të njeriut, të konfirmuara nga Zoti dhe librat e shenjta. Mjedisi i pastër dhe i shëndetshëm është kusht për mbijetesën e njerëzve, bimëve dhe kafshëve.
-Athua kaq pandjena jemi,athua s’kemi turp,athua skemi zemër, athua jemi kaq shpirtëprishur ,athua athua athua……..!
-Skaluan as tre ditë nga aktiviteti ekologjik në këtë rrugë ,e sot kështu duket,#MËKAT.
-Fjalë të shenjta:”Ai person që dëmton ambientin, Zoti do ta dëmtojë në shpirtin(zemrën) e tijë”.
Fjalë të çmuara:”Nëse s’ke turp,bër ç’farë të duash”.
-Ai që bëri këtë nuk duhet ta veproje më,ai që bër këtë duhet ta pastroje ,ai që do vazhdoje ta bëje nuk do jet i dashur në mesin e qytetarëve të fshatit!
Fshati jonë se meriton këtë,këtij fshati nuk i ngjan kjo….#TURP.

Ujësjellësi – punimet në fshat…

Në vazhdim keni foto nga mundi dhe finansimi i vet qytetarëve të fshatit ..
Punimi për sjelljen e ujit të pijshëm në fshat..

Nerashti.com
Nerashti.com
Nerashti.com
Nerashti.com

Betonimi i dhomës së filtrimit të ujit:


Përfundon projekti i rezervuarit në lagjen shulke, detaje që i’a vlen të përmenden …

Ky projekt ka filluar para 9 muajsh dhe sot (24/04/2017) është bërë hapja solemne. Tanimë lagjia shulke ka një rezervuar të vetin me standarde europiane ku për një periudhë afatgjate është siguruar furnizimi me ujë të pijshëm për banorët.

Projekti përafërsisht ka kushtuar rreth ~80.000 euro, investimin e ka bërë familja Alili në krye me Jusuf Alilin kurse kontribut të jashëzakonshëm ka dhënë edhe Qamil Qamili (Mësuesi Qamil) i cili ka lëshuar tokën ku është ndërtuar rezervuari pa para. Përfundimi i këtij projekti me sukses tregon se me vet-iniciativë dhe vet-financim në fshat mund të bëhen shumë punë, pa marrë parasysh se jemi në majën e krizëz politike.

Ky rezervuar do të ketë kujdestarin e vet të cilin do ta caktojë këshili, i cili do të kujdeset për mirëmbajen gjatë gjithë kohës. Prej muajit Korik, banorët e lagjes shulke do të duhet të paguajnë një shumë prej 150 deri 200 denarësh në muaj ku do të mbulohen të gjitha harxhimet për mirmbajtjen.

APEL – deri tek qytetarët e fshatit

Kurrë në historinë politike të Nerashtit nuk ka ndodhur që një parti të grisë dhe të vandalizojë me fletushkat dhe reklamat e një partie tjetër. Kjo ka ndodhur dje dhe është turp dhe ditë zie për Nerashtin! Mbushuni mend o njerëz, nuk jemi në vitin 2001 por 2016. Zgjedhjet vijnë e shkojnë, fytyrat e nxirra nuk zbardhen më! Ju lutemi, evitoni çdo provokim edhe konflikt verbal ose fizik, Nerashti nuk duhet të bjerë viktimë e këtyre provokimeve.

 

Nerasht shikoni si e shprazin kamionin e plehrave në vendbanim (FOTO + VIDEO)

Punonjësit e kompanisë për mbledhjen e mbeturinave në Komunën e Tearcës gjatë ditës së sotme pasi kanë grumbulluar mbeturinat në fshatin Nerasht, në një moment kanë lëshuar në një kanal të hapur në mes shtëpive lëngun e mbeturinave të mbledhur në Kamion.

Banori i Nerashtit ka arritur të kap këtë ngjarje në momentet e fundit, dhe pasi ju ka kërkuar llogari nga punonjësit për këtë veprim, të njëjtit i kanë thënë se ne zbatojmë vetëm urdhërat që marrim dhe kanë vazhduar më tej.
Lëngu i mbeturinave është mjaftë i dëmshëm për shëndetin e njerëzve, ka materje kancerogjene dhe lëshon erë të keqe për disa ditë me rradhë.

Portali Nerashti.com gjatë tërë ditës është munduar të kontaktoj me kryetarin e Komunës së Tearcës nëpërmjetë telefonit, por ka një kohë të gjatë që nga kjo komunë nuk përgjigjen as në telefon as në emaile për portalin Nerashti.com

Mërgatës së Nerashtit pjesërisht i’u hiqet e drejta e votës, emrat e tyre dhe hapat për rikthim në listë

Kujdes! Kur partia shqiptare në pushtet thotë “jo nuk do të lejojmë të ju ndodh kjo shqiptarëve” ajo vetëm se ka ndodhur më!

Të nderuar mërgimtarë, poshtë këtij teksti i keni 5 faqe me emra dhe mbiemra të votesve që janë fshirë nga lista zgjedhore në f. Nerasht, d.m.th ju është hequr e drejta e votës përgjithmonë.

Çka duhet të bëni ju?

Personat emrat e të cilëve ndodhen në listë patjetër duhet të paraqiten në KQZ që të mund ta ruajnë të drejtën e votës! Ju lutemi që çdo viktimë e këtij akti të paturpshëm të paraqitet tek zyrat e KQZ ose përmes ueb faqes www.sec.mk dhe të kërkojnë të ju kthehet e drejta e tyre e votës dhe se nuk janë të ashtuquajtur “votues fiktiv” por qytetarë bujarë të këtij vendi.

KQZ / Adresa & Kontakti:
Rruga: Kirili dhe Metodi, nr.54, Shkup 1000
E-mail: [email protected]
Telefoni: +389 2 3244744
Fax: +389 2 3244745
[email protected]

Linqe:
https://izbirackispisok.gov.mk/
http://www.sec.mk/category/lajmerime/?lang=sq
http://www.sec.mk/kontakt/?lang=sq

F1 F2 F3 F4 F5

Ujësjellësi jofunksional – Komuna ka bërë ndërprerje të jashtëligjshme!

Komuna e Tearcës e ka ndërprerë ujin e Nerashtit të po kësaj komune në mënyrë të jashtëligjshme. Tashmë më shumë se 5 mijë banorë të këtij fshati e pinë ujin e vjetër, absolutisht i papijshëm, ngase ndërprerja e ujit të ri, për të cilin janë harxhuar mijëra euro dhe i cili Nerashtit i ka kushtuar shkatërrim i plotë i rrugëve të fshatit, është bërë plotësisht jashtë çdo rregulle ligjore.

Tashmë nëpër fshat qarkullojnë zërat se EVN-ja e ka ndërprerë ujin shkaku i faturave të papaguara, një gjë e këtillë është absolutisht e pavërtetë. Mënyra e ndërprerjes është në kundërshtim me Ligjin me furnizim me ujë të pijshëm, Neni 33, Pika 1 (Gazeta Zyrtare e RM-së, nr. 68/04,28/06, 103/06, 17/11, 54/11 dhe 163/13. Pra, ndërprerja është bërë pa vërejtje paraprake.

Problem tjetër është edhe sasia e parave të caktuara për pagesë, e cila është venduar pa asnjë standard, pa matës, në një projekt të dështuar ku vetëm 25% e fshatit furnizohet me ujë, ndërkaq Komuna e Tearcës me gojën plot e ka cilësuar këtë projekt si TË SUKSESSHËM.

A nuk ishte kjo një tentim per vjedhje, ama me ligj?

Tashmë dihet se lëshimi i ujit të Ri në fshat për më shumë banorë, respektivisht madje edhe për më pak se gjysmën e fshatit (sepse vetëm 25% e fshatit u furnizua atë pak kohë me ujin e ri), i kushton shtrenjtë NERASHTIT, sepse sistemi është i tillë që nuk lejon furnizimin për më shumë banorë. Pra, nëse lëshohet më shumë ujë, ka rrezik për plasjen e gypave të venduar gjatë këtij projekti, të cilët u vunë e u hoqën më shumë se një herë, e që së paku 1 herë dështuan vetëm gjatë provës.
Dikush po mundohet të na mashtrojë në sy, po NE, që i helmuam fëmijët me ujin E AFRIKËS në mes të SHARRIT, a do të heshtim ende?

UJS