Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Etiketë: xhamia ne nerasht

Nerashti me dy xhami..

Xhamia filloi të ndërtohet para 2 viteve me iniciativë të xhamisë dhe banorëve kurse kapaciteti është për 600 besimtarë.Kjo është Xhamia e dytë në fshatin Nerasht

Sot në fshatin Nerasht është bërë hapja solemne e xhamisë së re. Në këtë ceremoni fetare morrën pjesë pjesor krerët e BFI-së, në krye me Reis Sulejman efendi Rexhepi. Në këtë ceremoni morrën pjesë edhe Muftiu i muftinisë së Tetovës dhe Gostivarit, përfaqësues nga fakulteti teologjik i Shkupit dhe përfaqësues të pushtetit lokal, raporton TV KOHA.
Fjalë rasti patën kryetari i këshillit për ndërtimin e xhamisë Sulejman Hajruli, i cili falënderoi të gjithë atyre që kontribun në ndërtimine xhamisë,Muftiu i Tetovës Aliferki efendi Esati i cili përshëndeti lëshimin në përdorim të xhamisë, poashtu ndau edhe dekret për këtë punë myftiu Esati ndau për Imam Kabil Osmanin dhe muezinit Arlind Mustafi, njofton TV KOHA.

Ezanin e parë të Xahmisë e këndoi kryemami i muftinisë së Tetovës hafëz Ejup Selmani. Fjalim para të xhematit pati edhe kreu BFI-së, Reis Sulejman efendi Rexhepi, informon Tv KOHA.

Xhamia filloi të ndërtohet para 2 viteve me iniciativë të xhamisë dhe banorëve kurse kapaciteti është për 600 besimtarë.Kjo është Xhamia e dytë në fshatin Nerasht.

1004870_842628642419748_4648860018616659589_n

10269517_842629479086331_3462418020116314905_n

10247206_842628442419768_5470708444199464173_n

10171701_842628475753098_1087342122176067927_n

10151965_842636342418978_2914911513034642871_n

10151157_842628525753093_2844210687199826562_n

1907306_842628489086430_6216107610036989089_n

1907287_842664509082828_8073242080220298676_n