Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Zanat zbriten nga mali ( Oda Nerashtane )

Nerashti është i njohur për nga lojërat popullore, ata ruajën me një fanatizëm të madh doket e ritet popullore, SHKA “Rilindja” nga fshati Nerasht, u prezentua me këtë program: Këngë për Lidhjen e Prizrenit këndon Baki Bakiu, Kënga: “More bilbil, more zogu i malit”, këndon Muhamet Fetishi dhe Baki Bakiu, Kënga ”Me za trash thret zana e malit”, këndojnë Abdulla Memishi dhe Isen Kamberi, Kënga: “Ti moj lulja e malsisë” këndojnë Abdulla Memishi dhe Isen Kamberi, Lojëra popullore të lujtura nga grupi i burrave të njohura si “Oda nerashtane”